Blog

Alimentele imbogatite

07.08.2014 08:30
  Alimentele imbogatite   Ce reprezinta aditionarea ( imbogatirea, fortifierea ) alimentelor? A nu se confunda cu aditivarea! *Adaugarea de nutrienti la alimentele din care unele ingrediente lipsesc sau sunt in cantitate insuficienta. Se aplica alimentelor de larg consum, cum sunt...

Iaurturile. Produse lactate fermentate

29.07.2014 06:42
    *Iaurtul, produs obtinut prin coagularea si acidifierea laptelui sub actiunea unor fermenti speciali:Lactobacillus bulgaricus si Streptococcus thermophilus; actualmente este imbogatit frecvent cu alti fermenti, ca Lactobacillus acidophilus si Lactobacillus biphidus, care intaresc si...

Alimentele contemporane. Raspunsuri la intrebari frecvente.

22.07.2014 17:06
  Ce este siguranta alimentara? Siguranta alimentara consta in respectarea normelor igienico-sanitare in procesul de productie si are in vedere "garantarea sanatatii populatiei prin consumul de alimente sigure din punct de vedere sanitar, sub raportul salubritatii, prospetimii si al valorii...

Gustul acru al alimentelor

12.07.2014 09:03
  Gustul „ACRU” este una dintre cele patru senzatii gustative, alaturi de sarat, amar si dulce, fiind perceput de senzorii nervosi aflati la radacina limbii. Comisia Codex Alimentarius din cadrul Organizatiei pentru Alimente si Agricultura (Food and Agriculture Organisation) si Organizatiei...

Gustul dulce al alimentelor...si buna dispozitie :)

30.06.2014 16:06
    Indulcitorii sunt substante (altele decat zaharul) care se utilizeaza pentru a da gust dulce alimentelor. Acestia pot fi naturali sau de sinteza *Sunt substante numite edulcoranti, capabile sa creeze senzatia de dulce atunci cand vin in contact cu papilele gustative prezente...

Antioxidantii… protectie pentru aliment si organism?

23.06.2014 00:21
    Antioxidantii sunt substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejare impotriva oxidarii ( rancezirea, modificarea gustului, culorii, mirosului s.a.m.d). Dupa natura lor antioxidantii pot fi naturali sau de  sinteza.        ...

De ce este necesara conservarea alimentelor?

16.06.2014 06:51
  *“Compusi destinati sa previna alterarile bacteriene.Impiedica cresterea bacteriilor, mucegaiurilor si a drojdiilor.” (Enciclopedia alimentelor, Editura ALL , trad. Doina Lascu)* Standardele generale pentru aditivi alimentari (General Standard for Food Additives/GFSA) valabile pe plan...

Aromele alimentelor combinatii ale naturii?

09.06.2014 11:13
Aroma unui produs alimentar se defineste ca suma acelor caracteristici ale unui produs alimentar care sunt percepute de simturile de gust si miros prin receptorii respectivi, stimulii fiind transformati in „senzatii” de catre sistemul nervos. Aroma este legata organic de produsul alimentar in...

Culoarea alimentelor.......o contributie la placerea de a manca

03.06.2014 07:51
Culoarea alimentelor.... o contributie la placerea de a manca :)     In anul 1970 Uniunea Europeana a decis ca fiecare aditiv alimentar  autorizat sa fie mentionat pe etichetele  sau ambalajele produselor alimentare, prin binecunoscutul cod...

Vitaminele si alimentatia

27.05.2014 07:55
Dedic acest articol bunului meu  prieten Calin :)       „Sunt considerate micronutrienti pentru ca organismul are nevoie de ele in cantitati relativ mici, in comparatie cu nutrienti cum sunt carbohidratii, proteinele, grasimile si...
Elemente: 11 - 20 din 28
<< 1 | 2 | 3 >>

Ştiri

Notificare vizitatori

03.05.2014 12:47
In fiecare zi,umanitatea isi demonstreaza geniul in domeniul stiintific si suntem convinsi ca acest...

Website lansat

03.05.2014 12:46
Problema "alimentelor sigure"pentru consumul uman este destul de complexa,delicata si greu de...

Galerie Foto: SIA